Idyllien – ett hållbart välgörenhetsföretag

Företaget Idyllien startades 2010 i ett av familjen Kylbergs hem i Visby på Gotland. Företaget är ett välgörenhetsföretag vars yttersta syfte är att skapa en vinst och ett överskott. Detta skall sedan gå till ett välgörenhetsprojekt som skall hjälpa familjer med svårt sjuka barn. Produkterna som säljs i butiken inspireras av familjens liv på Gotland är inriktade mot bad, kropp, dofter och välmående. Företagets idé är att du som konsument ska få det där lilla extra som sätter guldkant på din dag och som ökar känslan av välmående. I butiken hittar man doftprodukter för såväl kropp som hem. Det finns även miljövänliga och EKO-märkta textilier i form av badlakan och badrockar som skänker glädje i slutet av en hård arbetsdag. De flesta produkterna som finns i butiken har ägarna själva tagit fram och de finns bara att köpa hos Idyllien.

Företagets mission

Företaget vill sälja bra saker för att sedan kunna göra bra saker för familjer med svårt sjuka barn. Ägarna använder Idyllien som en plattform för Idyllienhoppets välgörenhetsprojekt. Det innebär naturligtvis att de inte tar ut någon vinst utan överskottet går rakt in i projektet. Bakgrunden till Idyllienhoppet är att familjen förlorade sin dotter Leia i Cancer. Familjen Kylberg menar att det inte bara är den sjuke som drabbas utan i högsta grad även familjen. De startade Idyllien som en positiv sak mitt i kampen mot dotterns cancer. Det var viktigt för familjen att då, när de kunde, vara tillsammans och njuta av de små glädjeämnen man hittade. När det var som svårast var plattformen Idyllien något för dem att hämta kraft och hopp ur. De bestämde de sig därför i ett senare skede att Idyllien skulle få fortsätta göra skillnad för familjer med svårt sjuka barn även när deras kamp var över.

Produktfilosofi och löften till kunden
Produktfilosofi och löften till kunden

Produktfilosofi och löften till kunden

Idylliens stolthet är deras egna produkter och på grund av detta är familjen inte beredda att kompromissa det minsta när det rör sig om kvalitén, varken avseende innehåll eller paketering.  Det kunden hittar hos Idyllien ska vara speciellt! Det finns tre saker Idyllien anser att de, med all rätt, kan lova sina kunder. Det första är att det skall vara riktigt prisvärt utan eftergifter på kvalitén. Genom att sälja direkt till kund utan mellanhänder lyckas företaget hålla priserna nere. Det andra löftet rör miljö och hållbarhet. Produkterna skall vara klokt producerade med tanke på både kund och miljö. Endast de bästa råvarorna är goda nog, ur såväl kvalitets- som miljöaspekter. Strävan är att de produkter som levereras skall vara ekologiska. Inga gifter eller skadliga ämnen skall användas som råvaror eller som produkter i tillverkningsprocessen. Parabener, sulfater och mineraloljor är helt bannlysta. Vid val av doftämnen väljs alla ut ytterst noggrant, de får inte innehålla några som helst allergener. Textilierna som används är tunna men högeffektiva vävar, allt för att kunden skall få en så njutbar upplevelse som möjligt. Det tredje och sista löftet rör en återkommande och sluten kundkrets. De produkter som säljs ska vara beroendeframkallande. Det är inte bara förpackningarna som skall vara exklusiva utan även innehållet skall vara så behagligt att du vill ha mera av det när det är slut. Textilierna skall vara så sköna att du vill öka ditt innehav ordentligt.

Besök Idyllien, du har inget att förlora på det och du gör en god gärning för både miljön och för familjer med svårt sjuka barn.