Dekorera hemma med blommor

Att ge bort blommor till någon man tycker om har alltid varit uppskattat. De är vackra att titta på, de luktar gott och de livar upp hemmet med sin närvaro. Tråkigt nog är det sällan folk köper blommor till sig själva, oftast har de endast blommor hemma när de fått dem i gåva, vid speciella tider som mors-dag, alla hjärtans dag eller ens födelsedag. Att ha blommor hemma som en del av ens inredning är väldigt underskattat, och någonting som borde ändras! Blommors lukt och utseende har en förmåga att göra människor lyckliga, så varför inte alltid ha blommor nära? Kanske för att snittblommor är ganska dyra att köpa. Följ nedanstående tips i så fall, på hur man kan dekorera hemmet med blommor, utan att det kostar skjortan!

Plocka egna blommor

Nu när sommaren är vid oss, är det perfekt tillfälle att plocka blommorna själv! Dessa blommor säger källor är ett bra alternativ för den vanliga svensson att plocka, utan att behöver leta ihjäl sig: Hundkex, prästkrage, förgätmigej, midsommarblomster, smörblomma och lupiner. De flesta känner igen många av dessa blomnamn. Hundkex är stora och växer i mängder vid dikeskanter och ängar. Själva blomman är vit och ganska liten, men stjälken är väldigt spretig och väldigt hög. Det krävs inte många blommor för att få ihop till en bukett. Prästkrage är vita med en gul mitten, och är en vanlig gäst i hårkransar. Förgätmigej är en söt liten blå blomma, som man kan behöva spana lite grann efter då den är så pass liten. Det går oftast att finnas i fuktiga marker, som i skogen bredvid en bäck. Midsommarblomster kan man ofta hitta på samma ställen där hundkex växer, och är vackert lila, rosa och vita. Som namnet avslöjar blommar de just vid midsommar. Smörblomman, i dess gula enkelhet, skall inte underskattas utan kan lätt liva upp en bukett. Lupiner är lila, rosa eller vita och är en ganska stor blomma vars form kan påminna lite om en majskolv. De finns i ofta i dikeskanten.

Köp plastblommor

Är det inte säsong för att plocka egna blommor, kan det vara ett alternativ att köpa plastblommor. Många väljer bort plastblommor som ett alternativ, då de inte anses vara lika vackra och man går miste om den fina lukten. Men dagens plastblommor ser så äkta ut att det ibland är svårt att se skillnaden, och vill man att den ska lukta kan man spruta på lite parfym på den. Plastblommor vissnar aldrig och de behöver ingen omvårdnad. Perfekt för den glömska eller den som ofta reser bort. Köper man på sig flera blommor, kan man variera vilka man har framme och på så vis behålla känslan av att blomman är någonting exklusivt som snart försvinner.

Placering av blommorna

Var ska man då ställa sina blommor? Köksbordet är ett populärt alternativ, samt fönstren för att se till att de får sitt solljus. Har man dock plockat blommor eller har plastblommor, behöver man inte begränsa sig till dessa plaster. Sätt en blomma på tv-bänken, på soffbordet, eller varför inte på sängbordet så att man får vakna upp till anblicken av en vacker blomma? Inför fler blommor hemma, så inför du även mer glädje!